Dreams of Alaskan Summer

I absolutely cannot wait to go home.  Here’s why.

airplane camping

(all photos: family collections)

Advertisements

6 thoughts on “Dreams of Alaskan Summer

 1. Ja, jeg er enig :) Jeg har bodd i Nord-Norge i litt over ett aar og jeg maa si, de ligner veldig. Men i Alaska saa har vi nesten ingen maate aa komme sae til naturen unntatt privatfly… litt spesielt!

 2. Hei igjen, artig å høre at du har bodd her :-)
  Så dere har ingen måte å komme dere ut i naturen på unntatt fly? Hm, så det er ikke mulig å bare kjøre seg en tur ut, sette fra seg bilen også gå på tur?
  Ligner Alaska på Nord-Norge/Norge også klimamessig?
  Interessant å høre.

  Hilsen John

 3. Man har jo noen muligheter å kjøre også gå tur, men de stedene er vanligvis veldig nær til byer og sånt om man ikke går i flere dager… å finne “ekte” natur, særlig det vakreste (i følge mæ) må man nesten ta fly. Vi har ikke så mange veier i det hele tatt, og veldig få folk egentlig bor der… bare en utrolig liten del av staten er befolka, langt i sør og i nord, og det finnes ingen veier imellom de to deler. Jeg vet at det kan være vanskelig å tro på at det kan være “normalt” å ha privatfly, men det er faktisk det.

  Om Alaskas klima ligner på Nord-Norge er jo vanskelig å si, fordi Alaska er 5.5 ganger større en hele Norge. Det finnes få som egentlig klarer å fatte hvor stor det er… der jeg bor er på ca det samme lengdegrad som Bergen, men klimaet er mer likt det i Nordland, men kaldere, fordi vi har ikke gulf-strømmen (eller hva det kalles for noe… grunnen til at havet i Norge er “varmt”). Det varierer litt, men generelt sier mange at “Norge og Alaska er nesten det samme plass, bare med forskjellige kulturer”.

  Håper det hjelper!

 4. Heisann. Takk for ordene dine om Alaska, artig å vite. Skjønner nå at alt ikke er like lett tilgjengelig som her, og at Alaska er veldig stort. Artig det med at det er “normalt” å ha privatfly og :-)

  Havet i Norge skulle gjerne vært enda varmere, særlig her i nord. Om sommeren er det for det meste ferskvann som blir opp til eller over 20 grader, mens det er sjelden sjøen er over 13 (enkelte unntak finnes). Liker godt å bade selv skjønner du. Du bor for tiden i Sveits? Du er veldig flink i norsk da forøvrig.

  Hilsen John

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s